IDEA Intézet
IDEA Intézet
Hírek-aktuális
Beinduló kampány, koncentrálódó szavazók – 2021. szeptember
Az IDEA Intézet 2021. augusztus 31. és szeptember 7. között készített közvélemény-kutatása alapján a nyár végén beinduló politikai szezon mozgósította a szavazókat, így bár hibahatáron belül, de mindkét politikai tömb támogatottsága emelkedett. Ennek eredményeként a két nagy politikai tábor között rendkívül éles a verseny. Míg a teljes népesség vonatkozásában az ellenzéki pártok közös listája vezet, addig a választáson biztosan résztvevő pártot választóknál, immár negyedéve, a Fidesz–KDNP. Az elmúlt hónap vesztese a Momentum Mozgalom, ami a 2021-es év eddigi legrosszabb eredményeit produkálta.
további részletek
A magyar társadalom egyötöde szeretné biztosan felvenni a harmadik oltást – 2021. augusztus
Az IDEA Intézet 2021. július végén, augusztus elején reprezentatív kutatást készített a koronavírus-járvány negyedik hullámával kapcsolatos lakossági véleményekről. Az eredmények szerint a magyar felnőtt népesség 49 százaléka nem vagy egyáltalán nem tart a negyedik hullám kitörésétől, szemben azzal a 42 százalékkal, aki feltételezi egy új járványszakasz kialakulását. Nem függetlenül a kínai oltás körüli problémáktól, augusztus 1-től igényelhető vált Magyarországon a harmadik oltás felvétele. Az adatfelvétel eredményei szerint a társadalom valamivel több mint egyötöde (22%) szeretné egyértelműen felvenni az oltást, további 29 százalék pedig jelenleg még nem tudja, de nem zárja ki a harmadik vakcina beadatását.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Láncszavazás, közmunkával zsarolás és tollhegy a köröm alatt - választási csalások
Az IDEA Intézet kiadványában a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus – szavazás közbeni, illetve a szavazókörben vagy épp a szavazatszámláláskor előforduló – csalásokat mutatja be.
további részletek
Legfrissebb publikációk