IDEA Intézet
Hírek-aktuális
Négy éve majdnem ugyanígy állt a Fidesz – 2023. május
Az IDEA Intézet 2023. április 27–május 19. között készített reprezentatív közvéleménykutatásának eredménye azt mutatja, hogy teljesen befagyott a pártok támogatottsága. A legnagyobb támogatottsággal a Fidesz–KDNP rendelkezik (30%) a teljes, választókorú népesség kategóriájában, a második a Demokratikus Koalíció (12%), a harmadik pedig a Mi Hazánk Mozgalom (6%). Hasonló sorrend mutatható ki a biztos szavazó pártot választók körében, ahol a 48 százalékos Fideszt a 19 százalékos DK és a 9 százalékos Mi Hazánk követi.
további részletek
Működik a kormányzati lövedékkommunikáció
Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos vélemények változása a magyar társadalomban (2022. július – 2023. április) – Az IDEA Intézet 2022. júliusában és 2023. áprilisában készített, országosan reprezentatív, egymással megegyező módszertanú adatfelvételeinek eredményei szerint háromnegyed év alatt jelentősen csökkent (40 százalékról 29 százalékra) az orosz–ukrán háború megélhetésre és energiaköltségekre gyakorolt hatása miatt aggódók aránya. Ezzel párhuzamosan az orosz nukleáris fegyverek bevetésétől való félelem is jelentősen, két és félszeresére emelkedett. A magyar felnőtt népesség relatív többsége Oroszországot hibáztatja (40%) a háború kitöréséért, de nem sokkal vannak kevesebben azok sem, akik a „nyugati felet”, az EU-t, Ukrajnát, a NATO-t, vagy az USA-t hibáztatják (31%).
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Működik a kormányzati lövedékkommunikáció
Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos vélemények változása a magyar társadalomban (2022. július – 2023. április) Az IDEA Intézet 2022. júliusában és 2023.
további részletek
Legfrissebb publikációk