IDEA Intézet
Hírek-aktuális
2023 szeptember: a 2022. áprilisi 3-a óta a legalacsonyabb mért Fidesz–KDNP-támogatottság
Az IDEA Intézet 2023. augusztus 28. és szeptember 8. között készített reprezentatív közvéleménykutatásának eredményei szerint a teljes népességben az augusztusi méréshez hasonlóan továbbra is alacsonyabb a kormányzó párt támogatottsága, mint az év korábbi szakaszaiban. Továbbá a biztos szavazó pártot választók körében bár kifejezetten enyhén, de további csökkést mutat. Egyetlen területen érzékelhető nagyobb mozgás a pártpreferenciákat tekintve: az ismeretlen preferenciájúak aránya 3 százalékponttal csökkent az előző méréshez képest.
további részletek
A 30 év alattiak 40 százaléka valószínűnek tartja, hogy a közeljövőben külföldre költözik
A KSH adatai szerint 2010 és 2022 között kicsivel több, mint 290 ezer magyarországi felnőtt állampolgár döntött a kivándorlás mellett. A Magyarországról elköltözők száma 2010 és 2015 között folyamatosan növekedett, 2015-ben majdnem elérte az évi 33 ezer főt. Ezután 2020-ig folyamatosan csökkent a kivándorlók száma, majd legutóbbi években újra lassú emelkedésnek indult. 2021-ben több, mint 21 ezren, 2022-ben pedig már több mint 26 ezren döntöttek a külföldre költözés mellett.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
A Babaváró hitel ismertsége és igénybevétele a magyarországi felnőtt népesség körében
A közelmúltban a kormány bejelentette, hogy megváltoztat olyan, eddig a kormányzati kommunikáció által kiemelten kezelt szociális jellegű intézkedéseket, mint a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), a Babaváró hitel, valamint az egyes termékekre vonatkozó ársapkák.
további részletek
Legfrissebb publikációk