IDEA Intézet
IDEA Intézet
Hírek-aktuális
A kampány alatt megszerzett szavazók eltűntek a Fidesz mögül – 2022. szeptember eleje
Az IDEA Intézet 2022. augusztus 31. és szeptember 9. között készített reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy tovább folytatódik a Fidesz fokozatos támogatottság vesztése. Az utolsó, augusztus eleji méréshez képest, a teljes népesség vonatkozásában három, a biztos szavazó pártot választók körében pedig egy százalékponttal csökkent a támogatottsága. Mindez összességében azt jelenti, hogy a bejelentett adó- és rezsiemelések óta a teljes népesség körében immár 11, a biztos szavazó pártot választóknál pedig 7 százalékponttal kevesebb választó támogatja a pártot. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez utóbbi, szűk választói rétegben minden második választópolgár továbbra is fideszes.
további részletek
2021. év végi szintre csökkent a Fidesz támogatottsága – 2022. augusztus eleje
Az IDEA Intézet 2022. július 27. és augusztus 7. között készített reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy a Fidesz fokozatosan veszít támogatottságából, de a tábor kohéziója nem repedt meg. A július eleji méréshez képest hibahatáron belüli, a teljes népesség vonatkozásában kettő, a biztos szavazó pártot választók körében pedig három százalékponttal csökkent a támogatottsága. Mindez azt jelenti, hogy a bejelentett adóintézkedések és rezsiemelések óta, a teljes népesség körében 8, a biztos szavazó pártot választóknál pedig 6 százalékponttal kevesebb választó támogatja a pártot. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez utóbbi, szűk választói rétegben minden második választópolgár továbbra is fideszes.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Láncszavazás, közmunkával zsarolás és tollhegy a köröm alatt - választási csalások
Az IDEA Intézet kiadványában a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus – szavazás közbeni, illetve a szavazókörben vagy épp a szavazatszámláláskor előforduló – csalásokat mutatja be.
további részletek
Legfrissebb publikációk