IDEA Intézet
Hírek-aktuális
Négy, egyszázalékos támogatottságú mikropárt az ellenzéki oldalon – 2023. március
Az IDEA Intézet 2023. február 25. és március 16. között készített reprezentatív közvéleménykutatásának eredménye azt mutatja, hogy lényeges, érdemi változások nem történtek az elmúlt hónapban a pártok támogatottságában. Történtek azonban önmagában nem szignifikáns, de egy irányba mutató ellenzéki belső mozgások. Négy, egy-két százalékos támogatottságú, ún. mikropárt jött létre az elmúlt hónapok során, valós támogatottsággal csak a DK, a Mi Hazánk és Momentum bír. A korábbi politikai-kutatói tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy párt elér az 1–2 százalékos támogatottsági sávba, onnan nehéz, lényegében lehetetlen a visszakapaszkodás.
további részletek
„A” Mi Hazánk szavazói
„A” Mi Hazánk szavazó inkább halálbüntetéspárti, főleg oltás nélküli, kifezetten nehezen él, középkorú és kisebb településeken élő. A Mi Hazánk Mozgalom a 2022. évi országgyűlési választás relatív győztese. Ahogyan a 2018-as kampányban, úgy azóta is az elemzők figyelme leginkább a Fidesz és az ellenzéki szövetség viszonyaira fókuszált, és a Toroczkai László vezette párt offline és online építkezésére kevesebb figyelem irányul. A párt szavazótáborának mélyebb vizsgálata ezeddig nem képezte mélyebb elemzés tárgyát.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Kik hallgatják, és miért szeretik Zámbó Jimmyt 2023-ban?
Kik hallgatják, kik szeretik Zámbó Jimmyt, és hogyan változtatott a nézők a "Királyról" alkotott képén az élete ihlette sorozat.
további részletek
Legfrissebb publikációk