IDEA Intézet
IDEA Intézet
Hírek-aktuális
Fidesz, DK, Mi Hazánk a sorrend az IDEA Intézet választás utáni első mérésében - 2022. május eleje
Az IDEA Intézet 2022. április 29. és május 9. között készített reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy a Fidesz magabiztos választási győzelme hatott a választókra. A teljes népességben 43, míg a biztos szavazó pártot választók körében 57 százalékon áll. Nincs azonban másik párt, amelynek támogatottsága a teljes, választókorú népességen belül elérné a 10 százalékot. Relatíve a legmagasabb támogatói körrel a Demokratikus Koalíció rendelkezik. Az IDEA Intézet mérése szerint a harmadik legtámogatottabb párt a Mi Hazánk Mozgalom.
további részletek
Zárult, de nem csukódott be az Fidesz–ellenzék olló - 2022. március vége
Az IDEA Intézet 2022. március 22. és március 28. között készített reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy folytatódott a két nagy politikai tömb éles versenye. Az előző, március eleji méréshez képest a teljes népesség vonatkozásában a Fidesz-KDNP lista újabb 1, míg az ellenzék 2 százalékponttal növelte támogatottságát, így a két versengő politikai erő között ismét csökkent egy hajszálnyival a távolság. Februári mélyponthoz képest a Fidesz esetében 3, az ellenzék estében 5 százalékpontos emelkedés regisztrálható, ami meghaladja a minta hibahatárát. Mindez úgy következett be, hogy jelentősen csökkent az ismeretlen preferenciájúak aránya.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Láncszavazás, közmunkával zsarolás és tollhegy a köröm alatt - választási csalások
Az IDEA Intézet kiadványában a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus – szavazás közbeni, illetve a szavazókörben vagy épp a szavazatszámláláskor előforduló – csalásokat mutatja be.
további részletek
Legfrissebb publikációk